SIDSEL PALMSTRØM

Bondage og tekstiler

 
Sidsel Palmstrøm: «Skorpe». Galleri Format, Oslo 23/1 – 2/3 2014

 

Anmeldelse, Kunsthåndverk nr.1. 2014. « Bondage og tekstiler» av Lars Elton.

 

For de fleste mennesker er tekstiler noe man har på kroppen, ikke noe som er i rommet. Når Sidsel Palmstrøm lager kunst omskapes plaggene som har vært på hundrevis av kropper til romlige installasjoner med et sterkt innslag av tvang.

 

Les mer …

MONUMENT/ Et varslet mord

Tekst Astrid Andreassen. SOFT Magasin

Utstillingen Monument av Sidsel Palmstrøm (1967) som ble vist på Soft galleri i sommer består av ett verk. En skulptur lik en varde, laget av kasserte brukte klær, i hovedsak mørke, brune og svarte farger, sentralt plassert i rommet. Skulpturen er 240 cm høy og 210 cm bred og veier 900 kg. Til dette følger et lydspor av fuglesang som gir farge og valør til opplevelsen.

17. november 2011

"Size matters". Idet jeg entrer Soft galleri og møter Monument, tenker jeg et øyeblikk at det er for lite. Jeg ser for meg Walter De Maria og hans Earth Room i New York. Et øyeblikk ønsker jeg dette. At rommet er fylt, at opplevelsen omkranser meg, at lyd og klær bokstavelig lar meg drukne og fordype meg. Jeg ser på den varden som Monument er, og tenker hun har laget en varde for oss, over oss. Den varsler oss om det som skal komme.

Les mer …

Stillheten hvit

Tekst, Trond Borgen. 25 november 2009

En utstilling nesten fargeløs, en rikdom full av lavmælt intensitet, en kunst til ettertanke.

Låvebygningen på Hå er en hvit kube samtidig som den jo ikke er det: De hvite veggene – i sin tid et modernistisk renhetsideal for kunstutstillinger – bærer tydelig med seg sin fortid av gårdsdriften, og gjennom vinduene trekkes jærlandskap og hav inn som en del av kunstopplevelsen. Slik er dette et perfekt åsted for tekstilkunsten til Ingunn Bakke og Sidsel Palmstrøm.

Les mer …

Utdrag av åpningstale ved kunstkritiker Hildegunn Guddal Svensson

Hå gamle prestegard, 7. november 2009

Med utstillingen Forventning her på Hå gamle prestegard, er det andre gang Ingunn Bakke og Sidsel Palmstrøm stiller ut sammen. Selv om de viser separate verk, finnes slektskap, blant annet i deres felles holdning til begrepet tid. For dette er langsomhetens kunst. Tålmodighetens kunst. Omhyggelig nøyaktighetsarbeid som beveger kunstnerne inn i det meditativt beroligende. Inn i en sammenhengende rytme - i kontrast til et moderne hit-og-dit-liv, fullt av avbrudd og korte intervall. Her omformes sekunder, minutter og timer til løkker, tråder og søm på silke, bomull og lin. Det er tidkrevende, men som Leonardo da Vinci sa det; tiden strekker til for den som bruker den.

Les mer …

Fraværets melankoli

Trond Borgen, Stavanger Aftenblad, 3 juni 1998

 Her er en kunstner som behandler fraværets estetikk.

Palmstrøms installasjon er svært vellykket, ikke minst fordi hun vet å begrense sine virkemidler. Rommet virker ikke overlesset men balanserer en objektenes stillhet med en virkning som er slående.

Les mer …